Home Kunst in Beeld De verschillen tussen laminaatvloeren en PVC vloeren

De verschillen tussen laminaatvloeren en PVC vloeren

Door admin

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar twijfel je tussen laminaat en PVC? Of ben je simpelweg benieuwd naar de verschillen tussen deze twee type vloeren? Lees dan verder, want wij leggen de voor- en nadelen uit van allebei de soorten!

Onderhoud

Zowel laminaatvloeren als PVC vloeren zijn zeer makkelijk te onderhouden met behulp van een stofzuiger en een dweil. Er is echter wel een verschil: Laminaat bevat naden die niet goed bestand zijn tegen water. Wanneer deze nat worden kan het laminaat namelijk gaan bobbelen. Als de laminaatvloer nat wordt dient deze dus zo snel mogelijk gedroogd te worden. PVC kan erg goed tegen vocht, dus heeft dit probleem niet. 

Horigheid / ondervloer

In verband met de gehorigheid dient er onder een laminaatvloer altijd een ondervloer gelegd te worden. Bij PVC ligt het eraan welke variant er wordt gebruikt; bij een plakvloer is er geen ondervloer nodig omdat deze niet gehorig is, dit vloertype wordt namelijk rechtstreeks op de grond geplakt. Dit type is dus uitermate geschikt voor appartementen met onderburen. Voor een plakvloer dient de grond wel volledig egaal te zijn. Bij een PVC klikvloer is er echter wel een ondervloer nodig. Het leggen van een ondervloer vergt ook weer extra werk, wat een bijkomend nadeel is. 

Vloerverwarming

Tegenwoordig zijn steeds meer vloeren voorzien van vloerverwarming. Niet gek ook, want warme voeten is natuurlijk heerlijk in de winter. Een PVC vloer heeft een goede warmtegeleiding, waardoor vloerverwarming dus goed werkt. Ook kan PVC goed tegen warmte. Laminaat is daarentegen minder geschikt voor vloerverwarming. Daarom dient er bij laminaat een speciale ondervloer gebruikt te worden. Het nadeel hiervan is echter wel dat de vloer minder snel opwarmt. Vind je vloerverwarming dus heel belangrijk, kies dan voor PVC. 

Waar haal je ze?

Heb je na het lezen van dit artikel een beter beeld gekregen van wat je nou precies wilt? Mooi! Neem dan eens een kijkje bij de laminaatvloeren en PVC vloeren van Cibo Vloeren! Mocht je toch nog niet helemaal overtuigd zijn, kijk dan ook eens naar de houten vloeren als alternatief. 

 

Ook interessant!