Home Kunst in Beeld Sfeervolle badkamer

Sfeervolle badkamer

Door admin

Iedereen heeft een badkamer in huis en deze ruimte wordt steeds belangrijker. Voorheen enkel bedoelt om jezelf wassen maar het wordt steeds meer gebruikt om even op te laden en te relaxen. Lekker in bad of heerlijk ontspannen onder de douche. Wat hierbij helpt is een fijne en sfeervolle omgeving. Maar hoe zorg je ervoor dat je een sfeervolle badkamer krijgt?

Planten in de badkamer

Badkamerplanten maken de badkamer lekker huiselijk en knus. Planten zijn erg belangrijk voor mensen, het maakt ons gelukkig. Ze hebben een rustgevend effect op ons en dat is nou net wat je nodig hebt om lekker te relaxen. Laat je goed informeren welke planten het goed doen in de badkamer. Het is tenslotte een vochtige omgeving en niet iedere plant kan daar tegen.

Planten kunnen op verschillende manieren terugkomen in je badkamer. Je hebt hangplanten die je aan het plafond kan hangen. Hierin ben je erg vrij want het kan op vrijwel elke plek. Daarnaast is een wastafelmeubel een ideale plek om een kleine plant te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een cactus. Ideaal om je wastafelmeubel op te fleuren.

Badkamertegels

Je hebt veel verschillende badkamertegels. In allerlei soorten en maten. Tegels zijn een groot onderdeel van de badkamer en dus heel bepalend voor het type sfeer je wilt neerzetten. Wat veel voorkomt is alles in één kleur. Dit kan een donkere of een lichte tint zijn. Beide creëren een andere sfeer. Je kan er ook voor kiezen om kleuren te verwerken. Zogenaamde decortegels of mozaïek. Dit zorgt voor een vrolijke sfeer. Durf je dit niet aan en je wilt toch kleuren in je badkamer, denk dan goed na over accessoires.

Accessoires in de badkamer

Accessoires doen heel veel in de badkamer. Zeker als je vrij algemene kleuren hebt in de badkamer. Zo kan je meer diversiteit aanbrengen. Je kan snel te ver gaan met accessoires dus pas daar mee op. Het kan al snel te rommelig worden. Probeer accessoires te clusteren in een groepje. Zo wordt het niet te rommelig.

Er zijn genoeg accessoires te vinden voor de badkamer. Denk aan een mooie vaas. Of handdoeken in een bepaalde kleur wat goed past bij de badkamer. Een leuke kaars doet ook wonderen.

Gebruik maken van natuurlijke materialen

Materiaalkeuze is een belangrijk onderdeel mits het mogelijk is. Hiervoor moet je namelijk flink verbouwen. Hout zorgt bijvoorbeeld voor een knus en warm gevoel net als bamboe. Hout zie je vaak terug in badkamermeubels of in kasten. Wil je liever niet grote dingen aanpakken dan kan je ook gaan voor een wasmand van bamboe of rieten opbergmandjes.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad en je heerlijk tot rust gaat komen in je badkamer. 

Ook interessant!