Home Kunst in Beeld Waarom het dragen van een helm hip is plus nog meer voordelen!

Waarom het dragen van een helm hip is plus nog meer voordelen!

Door admin

Wanneer je scooter, brommer of motor rijdt weet je dat het dragen van een helm niet altijd leuk is. Maar wist je dat het dragen van een helm juist heel fashionable kan zijn? Meer daarover in dit artikel, samen met nog wat andere voordelen van het dragen van een helm!

Unieke en kunstzinnige helmen

Tegenwoordig zijn er véél meer soorten helmen dan de saaie standaard ronde zwarte helm die pizzabezorgers vaak op hebben. Er zijn tegenwoordig juist erg fashionable en zelfs kunstzinnige helmen! Je vindt helmen in allerlei kleuren en vormen. Een roze helm met bloemetjes erop? Of een gouden helm met hartjes of vlinders? Het kan allemaal! Gecombineerd met trendy kleding of een artistiek motorpak maakt de helm jouw outfit dus helemaal compleet! Wat nou saaie helm?!

Stoere helmen

Naast modieuze helmen zijn er ook hele stoere helmen. Neem bijvoorbeeld de Shoei J-cruise 2! Een erg stoer model, met een modieus wit kleurtje! Uiteraard is dit type ook in andere kleuren te verkrijgen voor een nóg stoerdere look, zoals matt blauw of matt zwart. Je kunt de kleur van je helm dus matchen met de kleur van je scooter, motor of brommer. Zo zie je er nóg cooler uit op de weg! 

Andere voordelen

Oké, nu ben je er vast van overtuigd dat een helm helemaal niet saai hoeft te zijn, maar juist erg hip kan zijn. Maar; er zijn nog véél meer voordelen om van een helm te houden. Zo beschermt het je hoofd bijvoorbeeld tegen schade. Dit klinkt misschien weer heel saai, maar in het ziekenhuis belanden is nog veel saaier! Ook zorgt een helm ervoor dat je minder last hebt van wind, geluid en vieze vliegjes. Niets is namelijk irritanter dan vliegjes in je ogen of mond tijdens het rijden! Ook kan een helm je warm houden van kou tijdens de winter. Super handig dus! En tot slot moet je natuurlijk een helm dragen om te voorkomen dat je een boete krijgt. Niets is namelijk meer zonde van je geld dan het betalen van een boete. Je kunt van dat geld zoveel leuke dingen doen, zoals het kopen van een trendy helm! Dus denk eraan dames en heren; draag altijd een helm op je scooter, motor of brommer.  

Ook interessant!