Home Kunst in Beeld Meer moeite met slapen? Zo verbeter je jouw nachtrust met de juiste slaapkamerinrichting!

Meer moeite met slapen? Zo verbeter je jouw nachtrust met de juiste slaapkamerinrichting!

Door admin

Goed slapen klinkt makkelijker dan het is. Steeds meer mensen kampen met slaapproblematiek. Hierbij kun je zowel denken aan nachtmerries als bij moeite met in- en doorslapen. Slecht slapen heeft een enorme impact op de mentale en fysieke gezondheid. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw nachtrust minder vaak verstoord wordt? Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de juiste slaapkamerinrichting hierbij al een groots effect kan hebben.

Bij een goed slaapkamerinterieur denken de meeste mensen direct aan sfeer. Hoewel het natuurlijk heel belangrijk is dat de slaapkamer sfeervol wordt aangekleed, mag dit niet het hoofddoel zijn. Een slaapkamer moet vooral praktisch zijn. En hierbij is het belangrijk om de juiste meubels en accessoires te gebruiken. In dit artikel gaan we hier wat dieper op in en helpen we jou bij het vinden van de juiste balans tussen sfeer en belangrijke elementen die de nachtrust kunnen verbeteren.

De oorzaak van het probleem achterhalen

Wat is nu eigenlijk de oorzaak van jouw slechte nachtrust? Met welke problemen heb je te maken? Vind je het lastig om in te slapen door piekeren? Dan zal je geheel andere dingen nodig hebben dan iemand die door fysieke ongemakken ’s nachts wakker wordt. In de eerste situatie kan het vooral helpen om je levensstijl aan te passen en iets te doen aan die piekergedachtes. Denk bijvoorbeeld aan het inplannen van een piekermomentje of het schrijven in een dagboek. Wanneer je fysieke ongemakken ervaart ligt de grondslag van het probleem vaak bij een verkeerde slaapkamerinterieur. Het grootste voordeel daarvan? Het is vrij eenvoudig op te lossen.

Om je lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens het slapen is het belangrijk om in een kwalitatief matras 160 x 200, hoofdkussen en dekbed te investeren. Deze drie elementen inclusief de bedbodem zijn van belang voor optimaal comfort tijdens het slapen. Wanneer één van deze dingen niet klopt zal dit van negatieve invloed zijn op jouw nachtrust.

Probeer daarom eerst het probleem te achterhalen en denk dan pas in oplossingen. Zo bespaar je jezelf een hoop onnodige kosten!

Gebruik rustgevende kleuren

Doordat de meeste mensen sfeer in de slaapkamer enorm belangrijk vinden, pakken ze maar al te graag uit met mooie (trend)kleuren. En hoewel we dit in iedere andere ruimte van de woning enkel zullen aanmoedigen is het experimenteren met kleuren in de slaapkamer wellicht een minder goed idee. Wist je dat jouw brein getriggerd wordt door bepaalde kleuren? Met drukke patronen of felle tinten zullen jouw hersenen veel sneller werken. Dit is bijvoorbeeld uitermate geschikt in een creatieve ruimte. Wanneer je echter wilt slapen is het belangrijk dat zowel je ogen als hersenen tot rust kunnen komen. En daar passen neutrale en warme kleuren bij. Kies bij voorkeur voor wit, grijs, zwart of pasteltinten. Deze geven meer rust aan de ruimte en zijn tevens – mits goed gestyled – ontzettend sfeervol.

Ga je binnenkort voor dekbedden shoppen? Loop dan ook alvast eens langs de verfwinkel en bepaal welke kleuren je gaat gebruiken. Wanneer je kiest voor een neutrale kleur hoef je zeker niet bang te zijn dat de ruimte te gewoontjes wordt. Je kunt een hoop doen door de accessoires net wat sfeervoller en kleurrijker te maken. Zoek op Pinterest of via Google naar leuke inspiratie voor in de slaapkamer. Zo wordt het stylen van deze ruimte een klein feestje.

Dit artikel is geschreven door GMU | Google Adwords expert bij GMU.online.

Ook interessant!