Home Kunst in Beeld Redenen om een tuinoverkapping te plaatsen

Redenen om een tuinoverkapping te plaatsen

Door admin

Steeds meer mensen laten een tuinoverkapping plaatsen en dat is helemaal niet zo gek. Een dergelijke overkapping in je tuin heeft namelijk behoorlijk wat voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld langer van je mooie tuin genieten. Benieuwd naar andere voordelen van een terrasoverkapping? Hieronder schrijven wij van Solundo ze voor je uit.

Een overkapping naar jouw stijl

Wanneer je besluit een tuinoverkapping te plaatsen, kun je deze helemaal inrichten en maken in jouw stijl. Kies je voor een authentiek houten frame, of juist voor een modern wit frame? Het klinkt wellicht wat cliché, maar de uitspraak ‘de keuze is reuze’ past perfect bij het plaatsen van een overkapping. Je kunt de overkapping samenstellen precies zoals je zelf wilt en er zo voor zorgen dat je terrasoverkapping naadloos in je tuin overloopt.

Je zit altijd in de schaduw met een overkapping

Met een overkapping in de tuin, heb je altijd een fijne plek in de schaduw. Op warme zomerdagen, waarbij de zon flink brandt, is dat natuurlijk ideaal. Je kunt zo heerlijk van de buitenlucht en je tuin genieten, zonder dat je weg zit te kwijnen in de volle zon. Wil je wel even in de zon zitten? Dan kun je naast je overkapping (of ergens anders in de tuin) ook een plekje in de zon inrichten. Zo heb je altijd een fijn plekje waar je heerlijk van je tuin kunt genieten!

Een tuinoverkapping is enorm gezellig

Een terrasoverkapping kun je inrichten zoals je wilt. Zet er een fijne loungebank onder, of een grote eettafel. Zo kun je overdag of ‘s avonds heerlijk genieten met je vrienden, gezin of familie. Of je nu gaat voor een gezellig drankje, of een uitgebreide lunch of diner, je kunt je overkapping op allerlei manieren inrichten. Ook wanneer het ‘s zomers wat afkoelt in de avond kun je nog goed gebruik maken van je tuinoverkapping. Een overkapping houd namelijk wat langer warmte vast, waardoor je in de late uurtjes ook nog kunt genieten van je overkapping. Vind je dat toch wat te fris? Dan kun je ook een kacheltje onder de overkapping installeren, zodat je echt een warme, gezellige omgeving creëert. 

Goed voor je tuinmeubelen

Met een tuinoverkapping hoef je nooit meer naar buiten te rennen als het net begint te regenen om de kussens van de tuinmeubelen binnen te halen. Ook het onderstel van je tuinmeubelen wordt onder een overkapping niet nat meer, waardoor ook deze langer mee gaan. Vorst, regen en nachtelijke dauw, je tuinmeubelen zijn met een terrasoverkapping goed beschermt.

Een terrasoverkapping is makkelijk te plaatsen

Wanneer je besluit een tuinoverkapping aan te schaffen en te plaatsen, is dat zo gebeurd. Het plaatsen van een overkapping in je tuin is namelijk zo gedaan. Een tuinoverkapping is enorm makkelijk zelf te plaatsen. Zo krijg je bijvoorbeeld ‘s morgens alle onderdelen geleverd, begin je ‘s middags met het installeren van de overkapping en geniet je ‘s avonds van een koud biertje of een lekker glas wijn onder je nieuwe overkapping.

 

Ook interessant!