Home Kunst in Beeld Tips om zelf aan de slag te gaan met epoxy

Tips om zelf aan de slag te gaan met epoxy

Door admin

Epoxy is een leuk materiaal waar je een hele hoop gave dingen mee kunt maken. Het lijkt een beetje op jelly, maar in plaats van jelly is het een vast, weerbaar materiaal. In dit artikel vertellen we je meer over epoxy en over hoe je ermee aan de slag gaat. 

Epoxy is een soort giethars gemaakt van twee componenten. Als je deze samenvoegt ontstaat een chemische reactie en begint de epoxy uit te harden. Epoxy hecht enorm goed op allerlei materialen, wat het perfect maakt voor verschillende handwerkactiviteiten. Wanneer het stolt, wordt het hartstikke hard, waardoor het materiaal alles aankan. Daardoor is het ook goed geschikt voor een toepassing op vloeren.

Wat kun je doen met epoxy?

Epoxy kun je op veel verschillende manieren gebruiken. De bekendste toepassing is een strook epoxy in bijvoorbeeld een tafel. Vaak is dit dan een hardhouten tafel, gespleten door een prachtige strook epoxy. De epoxy kan alle kleuren zijn, denk bijvoorbeeld aan helderblauw, felgroen, of diepzwart.

Epoxy wordt niet alleen voor epoxy tafels gebruikt. Zo kun je ook verschillende soorten accessoires maken van epoxy. Denk bijvoorbeeld aan sieraden, of onderzetters. Alles is mogelijk en dat maakt epoxy nu juist zo leuk.

Waar haal ik epoxy?

Als je aan de slag wilt gaan met epoxy, is het belangrijk dat je epoxy van goede kwaliteit haalt. Met een materiaal van goede kwaliteit kun je namelijk veel meer. Daarbij droogt het mooier op. Epoxy van goede kwaliteit haal je bij Epoxyshop

Zelf aan de slag met epoxy

Wanneer je voor het eerst aan de slag gaat met epoxy, komt een epoxy starterspakket zeer van pas. Je begint met het mengen van de twee componenten zoals op de verpakking staat aangegeven. Vervolgens kun je ervoor kiezen welke kleur je je epoxy geeft. De epoxy kun je dan overal toepassen. Zo kun je deze in een vorm gieten om een sieraad van te maken, of in een scheur in een tafelblad. Er kunnen belletjes in het epoxy ontstaan. Deze kun je met een brander wegbranden, maar let er wel op dat je deze niet te lang op dezelfde plek richt, anders verkleurt de epoxy.

Ook interessant!