Home Kunst in Beeld Vaste planten gebruiken in de tuin

Vaste planten gebruiken in de tuin

Door admin

Je tuin wat meer kleur en spice geven! Dat kan best moeilijk zijn. Welke planten wil je gaan gebruiken? Wil je vaste planten gaan gebruiken? Zo ja welke wel en welke niet? Daar gaan we je bij helpen. 

Bloeiende vaste planten

Er zijn enorm wat bloeiende vaste planten waar je tuin enorm van opkleurt. In de zomer natuurlijk meer dan in de winter maar dat is logisch. De keuze voor in de zomer is enorm, in de winter iets minder helaas. In de winter zou je bijvoorbeeld goed de winterbloeiende kers, struiken zoals de toverhazelaar of later in de winter vroegbloeiende bollen gebruiken. Pas de bloemen aan op het seizoen. Dat is logisch natuurlijk. 

Een haag

Een haag kan een enorm mooie toevoeging en border van je tuin zijn. Ook in heggen zijn er verschillende keuzes natuurlijk. Bijvoorbeeld een beukenhaag! die heb je in verschillende kleuren: rood en groen. Deze beuken zijn zo enorm mooi omdat ze zo vol van kleur zijn! Mocht jij zo’n mooie toevoeging willen voor je tuin ga dan een groene beukenhaag kopen bij Beukplanten.

Vaste planten op kleur

Wat kleur in je tuin is enorm mooi. Het vereist wat zoekwerk maar mocht je de juiste hebben gevonden kan je je tuin echt laten shinen. Pas er wel mee op als je een kleine tuin hebt. Door veel felle kleuren kan je tuin nog kleiner lijken omdat felle kleuren zogenaamd op je af komen. Daarbij is het verstandig om het niet te saai laten worden. Dus je moet werken met verschillende hoogtes en plantensoorten om het zo leuk mogelijk te houden. Denk daarbij ook aan de textuur van je planten. Mocht je bijvoorbeeld aan de border van je tuin hogere bloemen zet en daarachter wat lagere geeft dat wat diepte en enorm wat kleur. 

Probeer te combineren

De hele tijd hetzelfde is ook niet leuk natuurlijk. Dat word snel saai en geeft niet veel toevoeging aan je tuin. Zorg daarom dat je kleuren combineert maar ook hoogtes, textuur en plantensoorten. Dit kan zorgen voor een unieke tuin die echt iets enorm mooi uitstraalt en een fijn gevoel geeft. 

 

Hagen-planten.nl

Ook interessant!