Home Tuin Veiligheidstips: Zo werkt je op een professionele manier met een graafmachine

Veiligheidstips: Zo werkt je op een professionele manier met een graafmachine

Door admin

Om een goede graafmachinist te zijn, is het noodzakelijk een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen om de risicosituaties die op een bouwplaats bestaan te vermijden. Het werken met zware machines vereist oplettendheid, kennis van het materieel en van het terrein waarop de dienst zal worden uitgevoerd.

Het goede nieuws is dat je met enkele basishandelingen de veiligheid van iedereen kunt garanderen en er toch voor kunt zorgen dat de machines altijd optimaal blijven presteren. Daarom geven we hieronder enkele essentiële tips voor een kwaliteitsvolle dienstverlening en met totale veiligheid. Bekijk ze!

1. Ken de graafmachine

Inzicht in de werking en kennis van de structuur van de machine is de plicht van elke goede graafmachinist. Weten waar elke knop zich bevindt en hoe de interne apparatuur zich moet gedragen is van essentieel belang om mogelijke problemen te kunnen identificeren en te weten wat te doen in noodsituaties. De tip hier is heel eenvoudig: lees de handleiding en bestudeer de apparatuur voordat je hem gebruikt.

2. Respecteer de beperkingen van jouw machines

Door de graafmachine te kennen, weet je de werklimieten van elke machine te identificeren en is het belangrijk ze te respecteren. Hierdoor wordt schade aan de machine voorkomen, wordt een lange levensduur gegarandeerd met de beste prestaties van de graafmachine, en worden ongevallen op de bouwplaats voorkomen.

3. Denk eraan om individuele beschermingsmiddelen te gebruiken

Individuele beschermingsmiddelen zijn onmisbaar voor wie in de bouw werkt, vooral voor wie zware machines bedient, zoals machinisten van graafmachines. Helm, gehoorbescherming, veiligheidslaarzen en handschoenen zijn enkele voorbeelden van zaken die niet mogen ontbreken in jouw werkroutine.

4. Controleer de werking van de apparatuur vóór gebruik

Om jouw veiligheid bij het gebruik van de machine te waarborgen, is het noodzakelijk de werking ervan regelmatig te controleren. Het is ideaal om deze controle dagelijks uit te voeren, voor het werk begint: controleer de banden, het vloeistofpeil en eventuele veranderingen die problemen kunnen opleveren voor het materieel. Ook is het onderzoeken van de grond belangrijk, zorg dat je geen beregening in de tuin of elektra raakt.

5. Zorg voor het preventieve onderhoud van de machines

Zware machines vereisen specifieke zorg en preventief onderhoud is het beste alternatief om problemen tijdens het werk te voorkomen. Aangezien de aanschaf- en onderhoudskosten van dit materieel meestal hoog zijn, is het graafmachine huren een optie die zeer gangbaar is geworden.

 

Dit alternatief biedt talloze voordelen voor de exploitant, aangezien hij altijd kan rekenen op moderne machines en de onderhoudskosten niet voor zijn rekening hoeft te nemen. Het is de moeite waard in deze oplossing te investeren! Graafmachines en nog veel meer kan je huren bij Spapens Machinehandel.

Ook interessant!