Home Tuin Wellness tuin aanleggen: tips en inspiratie

Wellness tuin aanleggen: tips en inspiratie

Door admin

 Droom jij op z’n tijd ook van een eigen wellness tuin? Mogelijk is de verwezenlijking van deze droom dichterbij dan je nu nog vermoedt. De afgelopen jaren is de gemiddelde prijs van een jacuzzi, zwemspa of bijvoorbeeld zwembad afgenomen. Het maakt dat deze producten voor een steeds groter publiek toegankelijk zijn geworden. Daarnaast hoef je niet direct voor een vast model te kiezen, maar kun je ook starten met een opblaasbare variant. Deze modellen zijn aanzienlijk goedkoper; voor een paar honderd euro haal je een opblaasbare jacuzzi de tuin in. In dit artikel lees je meer over het creëren van je wellness tuin. 

Gebruik verschillende vormen van wellness 

Bij het ontwikkelen van een wellness tuin heb je de keuze uit verschillende vormen van wellness. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een jacuzzi, een spa en een buitendouche. Kies je voor één van deze componenten, of combineer je ze met elkaar? Deze keuze is vaak afhankelijk van de ruimte in de tuin. Je wilt het liefst meerdere vormen van wellness toevoegen aan de inrichting hiervan, zonder dat de tuin een rommelige uitstraling krijgt. Immers, de tuin moet een plek blijven waar je tot rust kunt komen op warme zomerdagen. Overigens is het voordeel van een wellness tuin, dat je hier het hele jaar door van geniet in het geval van een sauna of jacuzzi. 

Zorg voor voldoende groen in de wellness tuin 

Een wellness tuin bestaat niet uitsluitend uit een jacuzzi, buitendouche en bijvoorbeeld sauna. Combineer deze vormen van wellness met diverse soorten groen. Ga voor de Griekse of mediterrane tuin, waarbij je fraaie witte borders vult met diverse soorten siergras. Ook een palmboom en bijvoorbeeld een of meerdere olijfboompjes mogen niet ontbreken in de wellness tuin bij je woning. Op het internet vind je tal van voorbeelden van tuinen in deze stijl. Het geeft je een idee van de mogelijkheden die je hierbij hebt!

Ook interessant!