Home Kunst in Beeld Hoe kan kunst helpen je huis te verkopen?

Hoe kan kunst helpen je huis te verkopen?

Door admin

Makelaars in Nederland hebben het druk, er staan zeer veel huizen te koop. Dit komt ook omdat er ontzettend veel huizen en appartementen worden gebouwd, de bouwsector is booming. Afhankelijk van de locatie, bouwjaar en staat van het huis kunnen huizen relatief snel verkocht worden. Je kan hier als verkoper zelf ook invloed op hebben door het huis aantrekkelijk aan te bieden, er zijn veel zaken die invloed kunnen hebben op hoe snel een huis verkocht wordt, waaronder kunst. Een makelaar uit Roosendaal vertelt waarom.

Luxe uitstraling

Als je een bezichtiging hebt in een huis met allemaal kale muren, dan voel je er waarschijnlijk gelijk niet thuis. Kunst dat mooi bij het interieur past kan een bepaalde ruimte een heel huiselijk gevoel geven, ook kan het zorgen voor een luxe uitstraling. Om een of andere reden associëren mensen kunst nog steeds met geld, zo gek is het niet omdat je vaak hoort over een bepaald schilderij dat voor miljoenen geveild wordt. Echter zijn er natuurlijk ook ontzettend veel kunstvoorwerpen die gewoon in massa’s gemaakt worden en daarom ook betaalbaar zijn, maar die toch een luxe uitstraling aan een huis kunnen geven. Dit geldt ook niet alleen maar voor binnen in je huis, maar ook zeker voor je tuin. Mooie beeldjes in een strak perkje, een waterornament of juist een beeld dat in combinatie met planten kan groeien zijn mooie voorbeelden van kunst dat in tuinen geplaatst kan worden.

Tips om de juiste kunstvoorwerpen uit te kiezen

De schilderijen en beeldjes die duizenden euro’s waard zijn, zijn voor de meeste mensen niet te betalen. Gelukkig worden er in massa’s allerlei kunstvoorwerpen geproduceerd die prima te betalen zijn, echter heb je hier wel het luxeprobleem dat er ontzettend veel keuze is, hoe kies je nou de juiste kunst? Hieronder vind je een paar tips.

  • Neem de tijd! Door het gigantische aanbod van schilderijen, beeldjes en andere voorwerpen wordt het aangeraden om niet direct het eerste de beste kunststuk te kopen die je mooi vindt. 
  • Kijk goed wat er bij je interieur past. Het is belangrijk dat het kunststuk qua vorm en kleuren goed bij je interieur past. Bepaal vooraf de afmetingen die het kunststuk ongeveer moet hebben en zorg voor balans in de kleuren. Het is verder ook belangrijk om rekening te houden met de stijl van je interieur, als alles heel modern is moet je uiteraard niet kiezen voor een schilderij met een antieke lijst. 
  • Ook in de tuin of tegen de gevel van het huis kunnen diverse mooie kunstwerken geplaatst worden, let wel op voor een veilige montage. Gebruik indien nodig een rolsteiger.
  • Geef het een goede plek. Het zou zonde zijn als het kunststuk niet mooi staat of hangt, zo heb je bijvoorbeeld de stelregel dat het centrum van een schilderij op ooghoogte moet hangen.

Ook interessant!